Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Η λησμονημένη πλατεία «Αλησμόνητων Πατρίδων»



Κάθε χρόνο λίγο πριν τις 19 Μαϊου, Ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, η Δημοτική Αρχή θυμάται την «πλατεία» «Αλησμόνητων Πατρίδων» στη συνοικία Αβέρωφ, μια και σ αυτή βρίσκεται το μνημείο στην οποία γίνεται η κατάθεση στεφανιών. Το αίτημα των κατοίκων για το μνημείο ικανοποιήθηκε πριν μερικά χρόνια, ωστόσο η «πλατεία» λησμονήθηκε από την Δημοτική Αρχή.
Έτσι κάθε χρόνο βλέπουμε να επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο: Λίγες μέρες πριν έρχονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και κόβουν τα χόρτα που φτάνουν συνήθως εκείνη την εποχή σχεδόν το 1 μέτρο και καθαρίζουν το μνημείο ώστε να γίνει η κατάθεση στεφανιών. Σχεδόν μεσημέρι μέσα στο λιοπύρι στήνονται Δημοτική Αρχή και λοιποί μέσα στα χώματα ενίοτε και μέσα στις λάσπες για την τελετή κατάθεσης στεφανιών. 


Η παράταξή «Λαρισαίων Πόλις» έχει επανηλλειμένα διατυπώσει και μεταφέρει το χρόνιο αίτημα των κατοίκων για διαμόρφωση της πλατείας στο Συμβούλιο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και έχει κάνει παρεμβάσεις στο τοπικό τύπο.
Στην προ μνημονίου εποχή ακούσαμε τον Δήμαρχο να διαβεβαιώνει επανειλημμένα  ότι η πλατεία θα γίνει. Στην μετά μνημονίου εποχή η απάντηση από το Δήμο είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα.
Ωστόσο θα μπορούσε  να γίνει μια διαμόρφωση του χώρου της  «πλατείας» με λίγα χρήματα και με την συμβολή της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου. Υπάρχει πρόταση των κατοίκων της περιοχής να συμβάλουν με εθελοντική εργασία σε μια δεντροφύτευση και σε εργασίες που θα βελτιώσουν την εικόνα του χώρου και η παράταξη μας επαναφέρει και επίσημα την πρόταση αυτή, την οποία θα καταθέσουμε και στο συμβούλιο της 4ης τοπικής κοινότητας.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε περισσότερα για την τραγική εικόνα του χώρου, αλλά νομίζουμε ότι περριτεύει. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.
Οι Δημ. Σύμβουλοι 4ης Δημοτικής Κοινότητας "Λαρισαίων Πόλις"
Λία Γκουντρουμπή -Θανάσης Καρανάσιος



 Δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο της Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου