Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Οι προτάσεις μου στο Δημ. Συμβούλιο για την 4η Δημοτική Κοινότητα


Οι προτάσεις μου στο Δημ. Συμβούλιο 
για την 4η Δημοτική Κοινότητα 


Την Πέμπτη 17-02-2011 πραγματοποιήθηκε Συμβούλιο  της 4ης Δημοτικής Κοινότητας στο οποίο κληθήκαμε να υποβάλουμε προτάσεις για την σύνταξη του προϋπολογισμού έτους 2011 και σύνταξη Ε.Π. 2011 -2014.
Με μεγάλη χαρά ακούσαμε την εισήγηση της Αντιδημάρχου κ. Δέσποινας Μάντζαρη ότι κάποια από τα θέματα που έχουμε υποβάλει στο προηγούμενο Διαμερισματικό Συμβούλιο αποτελούν πλέον πρώτη προτεραιότητα όπως η λεωφόρος Κων. Καραμανλή (παλιά εθνική οδό) καθώς και η οδό Φαρσάλων στην οποία τις τελευταίες δέκα μέρες είχαμε πάλι άλλα δύο θανατηφόρα ατυχήματα.
Υποβάλουμε λοιπόν τις εξής προτάσεις:
·         Οδό Φαρσάλων: η μελέτη και κατασκευή κυκλικού κόμβου στο ύψος της υπόγειας διάβασης προς διευκόλυνση εξόδου από τις συνοικίες Ανθούπολη και Χαραυγή καθώς και στην διασταύρωση της Φαρσάλων με την Θεοφράστου.
·         Διάνοιξη νέου δρόμου παραπλεύρους του Τελωνείου που θα καταλήγει στη οδό Δούκα  μέχρι την οδό Κάρλας – Βόλου.
·         Ανάπλαση της πλατείας στη συνοικία Αβέρωφ
·         Διαμόρφωση της πλατείας «Αλησμόνητων πατρίδων όπου βρίσκεται το μνημείο των Ποντίων με αισθητική αντίληψη που θα ελαχιστοποιεί το μπετόν θα δίνει χώρο στο πράσινο και θα είναι λειτουργική για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες.
·         Διαμόρφωση πλατείας σε μέρος του τετραγώνου Άτλαντα, Λεάνδρου, Λαυρίου, όπως έχει προβλεφθεί. Άμεση κατασκευή της οδού Πράτου Κυριαζή και Δημητρίου Κατσέλου, οι οποίες παραμένουν χωματόδρομοι ενώ οι κάτοικοι επανειλημμένος έχουν κάνει αιτήματα στο Δήμο.
·         Να προχωρήσει η κατασκευή του κτιρίου ΚΑΠΗ στη συνοικία Αβέρωφ
·         Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει η κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου στη συνοικία Αβέρωφ, αίτημα των σχολείων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου και του 13ου Γυμνασίου, καθώς η περιοχή παρουσιάζει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη.
·         Κατασκευή ποδηλατοδρόμων σε κεντρικές οδούς που οδηγούν στο κέντρο της πόλης, όπως Φαρσάλων και Καρδίτσης, και σε όλο το μήκος τους από τη Περιφερειακή Οδό Τρικάλων έως την Ηρώων Πολυτεχνείου. Θα διευκόλυνε την ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο και θα έδινε ισχυρό κίνητρο σε κατοίκους όλων των συνοικιών της 4ης Δημοτικής Κοινότητας να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι συμβάλλοντας έτσι στην αποσυμφόρηση των πιο επιβαρημένων οδών της πόλης.
·         Διάνοιξη της οδού Παιωνίου με παράλληλη κατασκευή δρόμου πεζοπορίας και ποδηλατόδρομου.
·         Επέκταση του δικτύου ομβρίων υδάτων στη συνοικία Αβέρωφ. Θα καταθέσουμε στο συμβούλιο συγκεκριμένες οδούς που παρουσιάζουν προβλήματα.
·         Να έρθουν για συζήτηση στο συμβούλιο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με την αξιοποίηση από το Δήμο:
1. Των αποθηκών της ΑΤΕ στο ΣΕΚΦΟ, στη Φαρσάλων και στη Ν. Πολιτεία
2. Της έκτασης στη συνοικία πυροβολικών του πρώην εργοστασίου Βαλαβάνη.
3. Απελευθέρωση χώρων του ΟΣΕ τόσο στην περιοχή σταθμού όσο και στη Νεραϊδα όπου βρίσκεται το μηχανοστάσιο.
4. Το θέμα του Παλιού Κοιμητηρίου
·         Επαναφέρουμε το αίτημα της άμεσης λειτουργίας του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου
·         Κατασκευή ανώνυμου δρόμου έμπροσθεν μικρού γηπέδου χαραυγής από το Θεσσαλικό έως την οδό Κάρλας.
·         Γέφυρα ή κάποια άλλη λύση στο χάνδακα στο τέρμα της οδού Ζήλου Πολυξένης, περιοχή Χαραυγής – Τούμπας
·         Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην διασταύρωση Θρασυβούλου και Πάτμου,  συνοικία Ανθούπολη
·         Ένταξη στο σχέδιο πόλης περιοχών των συνοικιών Αβέρωφ και Χαραυγή – Τούμπα
Επιπλέον  υπενθυμίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί η επιτροπή τεχνικών έργων, κυκλοφορίας – συγκοινωνίας και πολεοδομίας καθώς και άλλες οι οποίες μπορούν να διατυπώσουν περαιτέρω σχετικές προτάσεις.
Οι σύμβουλοι της 4ης Δημοτικής Κοινότητας της παράταξης «Λαρισαίων Πολις»
Λία Γκουντρουμπή
Θανάσης Καρανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου