Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011


Στο όνομα του “προστάτη” των ερωτευμένων, τζίρος δισεκατομμυρίων, αν και φέτος η οικονομική κρίση φαίνεται πως πλήγωσε τα φτερά του έρωτα. Δώρα για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις γωνιές του κόσμου
Νησί σε σχήμα καρδιάς, το ρομαντικότερο μέρος για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Κοσμηματοπωλείο στη Φλόριντα που χαρίζει μενταγιόν στους ερωτευμένους. Εταιρεία ακινήτων προτείνει αντί για λουλούδια να προσφέρετε στην καλή σας ένα... σπίτι. Στο Ισλάμ η ημέρα των ερωτευμένων είναι απαγορευμένη. Όσο για τον τζίρο της ημέρας (εκεί όπου ο έρωτας δεν απαγορεύεται): Μόνο στις ΗΠΑ ξεπερνά τα 17 δισ. δολάρια!
ΝΗΣΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ
Ένα μικρό νησί σε σχήμα καρδιάς αναδεικνύεται σε ιδανικό προορισμό για όλους τους ερωτευμένους από την ημέρα που ανακαλύφθηκε στο Google Earth. Το νησί “Γκαλεσντζάκ”, το οποίο πλέον μετονομάστηκε σε “Νησί των Ερωτευμένων”, βρίσκεται στην Αδριατική, ανοικτά των ακτών της Κροατίας. Ο ιδιοκτήτης του Vlado Juresko δήλωσε ότι “κανείς δεν μένει εκεί κι έτσι, εάν κάποιο ζευγάρι θέλει να περάσει χρόνο μόνο του, είναι το καταλληλότερο έρημο νησί”.
ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ
Μπορεί να έχασαν τη δουλειά τους, αλλά τουλάχιστον την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα βγουν ασπροπρόσωποι απέναντι στην αγαπημένη τους, καθώς κοσμηματοπωλείο της Φλόριντα τους δίνει τη δυνατότητα να της προσφέρουν ένα ασημένιο μενταγιόν εντελώς δωρεάν. Ειδικότερα το κοσμηματοπωλείο “Diamonds Direct” ανακοίνωσε ότι με την ευκαιρία της γιορτής των ερωτευμένων θα χαρίσει 100 ασημένια μενταγιόν, αξίας 99 δολαρίων το καθένα, σε ισάριθμους πολίτες που είτε απολύθηκαν είτε έχασαν τα σπίτια τους. Μόνη προϋπόθεση είναι να προσκομίσουν το χαρτί της απόλυσης ή της κατάσχεσης του σπιτιού τους. Τα κοσμήματα βέβαια ήδη έχουν γίνει ανάρπαστα. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου καταστήματος, τουλάχιστον επιπλέον 35 κοσμηματοπωλεία στη χώρα έχουν κάνει ανάλογες προσφορές.
ΧΑΡΙΣΤΕ ΕΝΑ… ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ
Νέους τρόπους προσέλκυσης κεφαλαίων, μέσα σε ένα περιβάλλον γενικευμένης οικονομικής κρίσης, αναζητά με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου αμερικανική εταιρεία ακινήτων. Σε διαφημιστικό της e-mail η εταιρεία “RealtyTrac” προτρέπει τους πελάτες της να προσφέρουν στον αγαπημένο τους αντί για λουλούδια ή σοκολατάκια ένα από τα 1,5 εκατ. κατασχεθέντα ακίνητα που διατίθενται στην ιστοσελίδα της. “Μία γλυκιά συμφωνία για την αγορά ενός σπιτιού είναι πολύ καλύτερη από μία αγκαλιά τριαντάφυλλα ή ένα κουτί σοκολατάκια”, υποστηρίζουν οι εμπνευστές της ιδέας.
“ZOOROTICA” ΣΤΟ ΜΙΣΙΓΚΑΝ
Ακόμη μία “προχωρημένη” ιδέα σκαρφίστηκαν οι υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου στο Μίσιγκαν, οι οποίοι με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου προσκαλούν τα ερωτευμένα ζευγάρια στη “Zoorotica”. Έναντι του ποσού των 50 δολαρίων ανά ζευγάρι, στις 14 Φεβρουαρίου όσοι επισκεφθούν το ζωολογικό κήπο θα παρακολουθήσουν την αναπαραγωγική διαδικασία διαφόρων ζώων. “Θα μιλήσουμε για την αναπαραγωγή των ζώων, τα διαφορετικά είδη ζώων που φιλοξενούμε εδώ αλλά και για τις μικρές ιδιαιτερότητές τους”, είπε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου Τζένι Πάρνετ.
17 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ… ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
Στο ιλιγγιώδες ύψος των 17 δισ. δολαρίων εκτιμά η αμερικανική εθνική ομοσπονδία εμπόρων λιανικής πώλησης το ποσό που θα δαπανηθεί για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σε διάφορα δώρα, όπως κάρτες, σοκολατάκια, λουλούδια και λούτρινα ζωάκια. Με την ευκαιρία της γιορτής των ερωτευμένων στα εμπορικά καταστήματα της Αμερικής καταγράφονται οι δεύτερες υψηλότερες πωλήσεις μετά την περίοδο των Χριστουγέννων. Οι πωλήσεις για τον Άγιο Βαλεντίνο κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με αυτά που σημειώνονται κατά την ημέρα της μητέρας και είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με την περίοδο του Πάσχα ή την ημέρα του πατέρα.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ Ο ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ
Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην Αμερική, ο Άγιος Βαλεντίνος είναι απαγορευμένος για αρκετούς λαούς. Στη Σαουδική Αραβία για παράδειγμα παραδοσιακά απαγορεύεται ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου και λαμβάνονται μέτρα, ώστε να μην πωληθεί ούτε ένα δώρο που ενδεχομένως θα θυμίζει το δυτικό άγιο. Οι ισλαμιστές στην Αίγυπτο έχουν προτείνει η 14η Φεβρουαρίου να καθιερωθεί ως “Ημέρα του προφήτη Μωάμεθ” και να εορτάζεται όχι με ανταλλαγή δώρων αλλά με την αγορά βιβλίων για τα ορφανοτροφεία της χώρας. Την απαγόρευση της γιορτής έχουν ζητήσει και πολιτικά κόμματα στο Πακιστάν και στο Κουβέιτ, ενώ “κόκκινο πανί” αποτελεί ο Άγιος Βαλεντίνος και στη Μαλαισία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου